10 november: Dag van de Mantelzorg

10 november 2023
Algemeen

Op vrijdag 10 november stonden we in heel het land even stil bij onze mantelzorgers. Op de Dag van de Mantelzorg zetten we deze onmisbare steunpilaren van veel medemensen in een bescheiden zonnetje. Bescheiden, want al dat gedoe eromheen, dat vinden ze niet nodig. Want het is toch vanzelfsprekend dat je elkaar een handje helpt?

Die oprechte bescheidenheid siert bijna alle mantelzorgers. Zorg, die in de meeste gevallen veel verder gaat dan ‘een handje helpen’. Dag en nacht staan ze klaar met ondersteuning, aandacht en hulp voor de ander.

Vught en Helvoirt

Ook in onze gemeente was er vrijdag aandacht voor de mantelzorgers. In het gezellige Restaurant Mae in Vught en het HelvoirThuis in Helvoirt verwelkomden Ilse van Dinteren van de gemeente Vught en Yvonne Kolmans van Welzijn Vught de genodigden.

Een feestelijke bijeenkomst

Naast een warm welkom, met koffie en gebak, was er voor elke mantelzorger een leuke attentie.  Verder was een aantal leden van het Mantelzorg Netwerk erbij. Ook zij staken hun waardering voor de inzet en betrokkenheid van de zorgers niet onder stoelen of banken. Bij dat alles was de stemming uitstekend, met gezellige klets, fijne gesprekken en nieuwe contacten.

Vught, Helvoirt en Cromvoirt zijn blij met en trots op hun mantelzorgers!