100 Gezinnen 100 dagen 100% afvalvrij...Durft u het aan?

Publicatiedatum: 
9 mrt 2017
Noem het een uitdaging. Of een groot avontuur. 100 gezinnen uit Vught en Cromvoirt gaan 100 dagen lang proberen geen (of zo weinig mogelijk) afval te produceren. Dat betekent: zorgvuldig scheiden. Kritisch omgaan met verpakkingen. Nadenken over hergebruik. Ofwel: bewuster omgaan met afval. We starten op 3 april. Doet u mee?

We zijn op zoek naar huishoudens die deze uitdaging aan durven gaan. Van jong tot oud. Van alleenstaand tot samenwonend. Met of zonder kinderen. In Vught en Cromvoirt. Iedereen kan meedoen. Als deelnemer maakt u deel uit van een spannend experiment. Lukt het om 100 dagen zo afvalvrij mogelijk te leven? U staat er zeker niet alleen voor. U krijgt op allerlei manieren steun. En als deelnemer helpt u ook elkaar met tips en adviezen.

Hoe het werkt

Geeft u zich op? Dan krijgt u vanzelf een uitnodiging voor de startersbijeenkomst op 28 maart in de Brandweerkazerne. Hier wordt alles nog een keer uitgelegd. U ontvangt ook uw startpakket Hiermee bent u uitstekend uitgerust om de uitdaging aan te gaan.

Weekopdrachten

Als deelnemer hebt u toegang tot een platform. Hier geeft u elke week door hoeveel gram restafval u die week hebt. Ook kunt u meedoen aan de weekopdrachten, waarmee u geregeld leuke prijzen kunt winnen. Op het platform kunt u uw ervaringen met de andere deelnemers delen, en tips en trucs uitwisselen. U vindt er ook interessante en nuttige filmpjes, links en informatie over afval, afvalscheiding en duurzaamheid.

Duurzaam en lagere kosten

Meedoen is niet alleen leuk. Het is leerzaam en daagt u uit om – samen met een grote groep dorpsgenoten – bewust en duurzaam te leven. Bovendien: hoe minder vaak u de grijze bak met restafval buiten zet, hoe lager uw afvalrekening is!

Geef u snel op!

Opgeven gaat als volgt: ga naar de website van 100 100 100 en meld u aan als deelnemer. U ontvangt een bevestigingsmail van uw deelname. Doe het wel voor 27 maart! We starten met zo afvalvrij mogelijk te leven op 3 april. Op 11 juli eindigt het avontuur en weten we hoeveel minder restafval de Vughtse deelnemers 100 dagen hebben geproduceerd.