17 nieuwe duurzame woningen in Helvoirt

14 oktober 2022
Algemeen
Nieuwe duurzame woningen in Den Hoek in Helvoirt

Betaalbare, middeldure én duurzame nieuwbouw woningen in Helvoirt

Nieuwe duurzame woningen in Den Hoek in Helvoirt

Van der Heijden Projectontwikkeling uit Schaijk gaat aan de slag met de bouw van 17 duurzame woningen in Helvoirt. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vught wees Van der Heijden als winnaar van de aanbesteding aan. Het bedrijf scoorde als beste op circulaire oplossingen en haalbaarheid.  De woningen vallen in het betaalbare (tot 250.000 VON) en middeldure (tot 400.000 VON) segment, prijscategorieën waaraan ook in de gemeente Vught een grote behoefte is. Wethouder Vos is dan ook verheugd dat met dit project juist in - een stukje van - die behoefte wordt voorzien. 

Duurzaam 

De woningen hebben een hoge mate van duurzaamheid en circulariteit en dat is vanzelfsprekend belangrijk voor het milieu en klimaat. Ook is het bouwproces kort, zodat de woningen snel gereed zijn. Wethouder Vos: ‘In dit plan komt alles bij elkaar: aantrekkelijke prijscategorieën, een korte bouwtijd én duurzaamheid. De gemeente wil de ontwikkeling van duurzame woningen stimuleren. Deze woningen zijn circulair, energieneutraal en klimaat adaptief. Dat maakt het Plan Den Hoek tot een prachtige pilot voor deze optimaal ‘groene’ woningen.’

Uitdaging...

Van der Heijden projectontwikkeling benadrukt dat circulair bouwen op zich al een uitdagende opgave is. Extra uitdagend wordt het als het – zoals hier – gaat om woningen in het betaalbare en middeldure segment. Maar het is een uitdaging die het bedrijf graag en vol vertrouwen aangaat.

Maar haalbaar

Volgens Herbert van der Heijden, mede-eigenaar, toont het ingediende bouwconcept aan dat de ambitie haalbaar is. Onder andere door gebruik te maken van een demontabel casco van ‘groen’ beton met toevoeging van ‘biobased’, gerecyclede en recyclebare materialen. Ook de badkamer en veel andere materialen en onderdelen zijn volledig demontabel. En met de leveranciers van onder meer de vloeren, binnenwanden en dakpannen zijn terugnamegaranties afgesproken.

Snel klaar

Tevens geeft Van der Heijden aan dat de woningen snel opgeleverd kunnen worden: ‘onze ambitie is dat 75 dagen na de stort van de fundering de bewoners de sleutel ontvangen. Dan hebben zij een circulaire, klimaat adaptieve nul-op-de-meterwoning met veel comfort per vierkante meter’.