Aangepaste verkeersmaatregel aan De Runsvoort in Helvoirt: de brug blijft afgesloten voor vrachtverkeer maar landbouwvoertuigen mogen door

02 mei 2024
Algemeen

Afgelopen woensdag was er een protestactie van een groep lokale landbouwers bij de brug aan De Runsvoort. Deze brug moet vervangen worden. Door slijtage nam het draagvermogen af en dat maakt de brug onveilig voor vrachtverkeer. Om het zware verkeer te weren werd met betonblokken de doorgang versmald. Hierdoor konden ook veel landbouwvoertuigen niet meer passeren. Omrijden zou voor dit langzame verkeer niet alleen tijdrovend maar ook bijzonder onpraktisch zijn. Daarom verlangden de landbouwers naar een andere oplossing. Om hun punt kracht bij te zetten, blokkeerden ze de brug.

Een goed overleg resulteerde in een passend alternatief; de brug blijft afgesloten voor het vrachtverkeer maar het lichtere landbouwverkeer - en andere weggebruikers - mogen erdoor. Veiligheid staat voorop, daarom worden er verbodsborden en verkeersregelaars ingezet om dit in goede banen te leiden.

Foto: Bart Meesters