Actief bekeuren op het Moleneindplein

Publicatiedatum: 
7 jan 2019
Op het Moleneindplein is er sprake van een éénrichtingsverkeer (met uitzondering van fietsers en scooters) en een verplichte rijrichting bij de in- en uitgang van het parkeerterrein. Vanaf eind oktober controleren BOA’s hier extra. Helaas negeren nog steeds mensen het inrijverbod. Met onveilige verkeerssituaties tot gevolg. Daarom gaan we het anders aanpakken. De waarschuwingsperiode is voorbij. BOA’s gaan actief bekeuren.

Waarschuwingsperiode

Na de herinrichting van het Moleneindplein is er een nieuwe verkeerssituatie ontstaan die wordt aangeduid met verkeersborden. Vanaf eind oktober kregen mensen die het inrijverbod negeerden, eerst een waarschuwing. Deze waarschuwing werd op kenteken gezet. Bij een tweede overtreding ontvingen mensen een bekeuring. Eind 2018 hebben de BOA’s ruim 80 mensen een eerste waarschuwing gegeven. Er zijn 21 bekeuringen uitgeschreven.

Actief bekeuren

De waarschuwingsperiode is voorbij. Vanaf maandag 14 januari gaan de BOA’s actief bekeuren. Houdt u zich niet aan de verkeersregels? Dan krijgt u direct een boete.