Advies bij geldzorgen

Bent u ondernemer en maakt u zich zorgen over uw financiën? Hebt u betalingsproblemen of zijn er (dreigende) schulden? Op deze pagina vindt u alle informatie hierover.

Herkent u zich in één van de onderstaande signalen?

  • U maakt zich zorgen over uw (financiële) situatie.
  • U hebt betalingsachterstanden in uw (zakelijk of) vaste lasten.
  • U kunt uw leveranciers of personeel niet betalen.
  • U hebt schuldeisers die dreigen met uw faillissement of beslag.
  • U ontvangt aanslagen van de Belastingdienst, maar u kunt uw boekhouder niet betalen.

Neem dan contact met de gemeente op. Hoe eerder hoe beter. Samen zorgen we ervoor dat u de toekomst weer met vertrouwen tegemoet ziet. U mag het zelf doen, maar u hoeft het niet alleen te doen. U wordt gratis geholpen en wij gaan vertrouwelijk met uw situatie om.

Contact (privacy gewaarborgd)

U kunt contact opnemen met de medewerker van Wegwijs+ via 073-658 07 50. Vanzelfsprekend is uw privacy gewaarborgd. Zij denken gratis met u mee. U hoeft hier nog helemaal niets voor aan te leveren. Het enige wat u hoeft te doen is contact opnemen.

Tip: regelingen en toeslagen

Ook een ondernemer heeft soms recht op energietoeslagexterne-link-icoon, regeling meedoenexterne-link-icoon of het kindpakketexterne-link-icoon. Neem hiervoor contact op met Wegwijs+. Op de website van Wegwijs+externe-link-icoon staat wat er allemaal is.

Veel gestelde vragen

Bekijk hier de veel gestelde vragen.

Nee, u kunt alleen ondersteuning vragen in uw woongemeente.

Ja, uw woonplaats is leidend en niet de locatie van uw onderneming.

In beginsel sluiten we niemand uit. We adviseren en ondersteunen elke ondernemer, of u nu ZZP’er bent of via een maatschap of vof onderneemt.

Nee, advies en ondersteuning vanuit de gemeente is gratis.

We kijken naar de levensvatbaarheid van de onderneming. Als de onderneming levensvatbaar is en u wil als ondernemer graag door, dan richt de ondersteuning van de gemeente zich op behoud of een doorstart van de onderneming. Wanneer de onderneming niet meer levensvatbaar is, kunnen de medewerkers van Wegwijs+ ondersteunen bij het stoppen met ondernemen.