Beleef de historie op het Vughtse Isabellaveld

Publicatiedatum: 
21 jan 2019

Het Vughtse Isabellaveld – tussen Postweg en Prinsenlaan – is doordrenkt van historie. Hier werden in 1629 de messen geslepen en de musketten geladen voor de bestorming van het Fort Isabella, toegangspoort tot het Spaans bolwerk ’s-Hertogenbosch. Het was een doorslaggevende veldslag in de Tachtigjarige Oorlog die indrukwekkende sporen achterliet in onze Vughtse bodem. Op 26 januari kunt u ze zelf gaan bekijken.

Grootse opgraving

Het Isabellaveld in Vught is onderwerp van een grootse opgraving. BAAC Archeologie werkt er samen met de Stichting Erfgoed Vught en haar vrijwilligers van de werkgroep Archeologie. Ze leggen de restanten bloot van een bloedige veldslag tussen Spaanse én Staatse troepen in de jonge jaren van de Nederlandse Republiek. Op 26 januari kunt u de historische grond betreden en met eigen ogen zien hoe een lang verborgen, bewogen geschiedenis aan het licht wordt gebracht.

Zaterdag 26 januari: open dag Slagveld Isabella

Deze zaterdag kunt u éénmalig persoonlijk kennis maken met een prachtig stuk lokale geschiedenis. Archeologen van BAAC en Vughtse vrijwilligers leiden u groepsgewijs, op regelmatige tijden, rond over het voormalig slagveld en laten u door het oog van de archeoloog de interessante historie beleven. Het is een bijzondere plek en een unieke gelegenheid om de Linie 1629 te ‘beleven’.

De gemeente Vught nodigt u van harte uit.

Waar?                    Isabellaveld, Vught, toegang via de Postweg

Wanneer?              Zaterdag 26 januari, van 10.00 tot 14.00 uur

Parkeren Op de parkeerterreinen van restaurant ’t Misverstant en van Fort Isabella. Of komt u op de fiets.

Tip: neem rubberen laarzen mee. De bodem kan drassig zijn.

Start verkoop woningen

Aanleiding voor de opgravingen is de aanstaande woningbouw op het Isabellaveld. De open dag op 26 januari valt samen met de start van de verkoop van de woningen. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie over een nieuwe woning, dan kunt u deze zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur terecht in restaurant ’t Misverstant aan de Kampdijklaan 80. En als u er toch bent, maak dan direct kennis met uw toekomstige woonomgeving en haar indrukwekkende erfenis.

Graag tot zaterdag 26 januari.