Bent u eigenaar van een B&B of Airbnb of gaat u deze binnenkort starten?

Publicatiedatum: 
14 mei 2019
Iedereen die een overnachting tegen betaling aanbiedt, is wettelijk verplicht om toeristenbelasting te betalen. Dit geldt voor hotels, campings, pensions, bed & breakfasts én als u overnachtingen aanbiedt via Airbnb. Het tarief is afhankelijk van het soort onderkomen.

Wanneer betaal ik toeristenbelasting?

U betaalt toeristenbelasting wanneer u tegen betaling overnachtingen aanbiedt aan personen die niet in de gemeente Vught wonen. U int de toeristenbelasting van uw gasten en draagt deze daarna af aan de gemeente Vught. De opbrengst van de toeristenbelasting gaat naar de algemene middelen van de gemeente. Hieruit betalen we de kosten voor gemeentelijke voorzieningen. Voorzieningen waar ook de toeristen gebruik van maken.

Ik betaal nog geen toeristenbelasting

Betaalt u op dit moment nog geen toeristenbelasting, maar biedt u wel overnachtingen aan tegen vergoeding of bent van plan om dit te gaan doen, dan bent u wettelijk verplicht dat te melden. U kunt dit online melden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling F&O, cluster belastingen via belastingen@vught.nl of via tel. 073 65 80 680.

(recreatieve) overnachtingen

Ik bied (recreatieve) overnachtingen aan. Heb ik dan een vergunning nodig? Aan welke regels moet ik voldoen? Neem voor deze vragen contact op met afdeling Ontwikkeling, cluster Plancoördinatie via tel. 073 65 80 680.