(Bijna) gratis populieren

Publicatiedatum: 
30 jan 2019
Populierenwerkgroep Het Groene Woud zet, bij het vieren van haar derde lustrum, een tandje bij. Naast particulieren uit de gemeenten Sint-Michielsgestel, Meierijstad, Best, Haaren, Oirschot en Boxtel, mogen ook dit jaar particulieren uit de gemeente Vught zich melden. Wilt u populieren planten in weiden en langs wegen dan kunt u zich tot vrijdag 15 februari 2019 melden voor het verkrijgen van bomen. Het planten van bomen wordt gezien als een manier om klimaatverandering tegen te gaan.

De Populierenwerkgroep Het Groene Woud biedt particulieren al 15 jaar elke winter (bijna) gratis bomen aan voor aanplant van populieren langs wegen (waarmee ze hun zogeheten voorpootrecht kunnen benutten). Zo werden in de loop van de jaren over een lengte van ruim 200 km populieren geplant. Ook dit jaar kunnen particulieren zich hiervoor weer melden. Voor grondeigenaren die een geheel perceel met populieren willen beplanten, als vorm van agroforestry, worden de bomen dit jaar geheel gratis aangeboden. Agroforestry is een vorm van landbouw waarbij gewassen, gras of vee actief en bewust gecombineerd worden met het planten, beheren en oogsten van bomen (ook noten etc.).

Melden tot vrijdag 15 februari

Voor het verkrijgen van bomen, kunt u zich tot vrijdag 15 februari 2019 melden bij Rien van de Laar uit Liempde via rienvdlaar@hotmail.com. Wilt u bomen bestellen dan liefst per mail. Geef in deze mail het volgende aan: het aantal bomen, het adres waar de bomen geplant gaan worden (incl. postcode) en uw telefoonnummer. De planning is dat de planters rond 1 maart hun bomen op kunnen komen halen.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rien van de Laar, voorzitter (rienvdlaar@hotmail.com, tel. 06 53 95 66 03) of bij Piet Rombouts, secretaris van de Populierenwerkgroep het Groene Woud (Piet@RomboutsAgroeco.nl of tel. 06 15 10 80 84).