Blik gooit u voortaan bij uw plastic afval

Publicatiedatum: 
27 jun 2019
U bent gewend om uw blik- en glasafval samen aan te bieden in een krat. Dit gaat veranderen. De huidige verwerker stopt namelijk met het scheiden van glas en blik. Voor een goede afvalscheiding moeten we blik daarom op een andere manier gaan inzamelen. Stopt u daarom uw blik voortaan in de zak bij het plastic afval. (Dus NIET meer bij het glas) Zo kunnen wij blik ook in de toekomst blijven recyclen.

We zetten het voor u op een rijtje

  • Het blik biedt u voortaan aan in de zak bij het plastic afval en de drankenkartons. Dit afval, PBD (plastic, blik, drankenkartons), kunt u iedere twee weken aan de straat zetten. Kijk voor de inzameldagen in de Afvalstoffendienst app.
  • Op de plastic afvalzakken staat dat u er geen blik in mag stoppen. Dit mag u negeren en de afvalzakken nu ook gebruiken voor conserven- en drankblikjes. Zorg ervoor dat de blikjes leeg zijn voordat u ze in de zak stopt.
  • Het glas blijft u aanbieden zoals u gewend bent. U verzamelt het glas in een krat dat u iedere vier weken aan de straat kunt zetten. Kijk voor de inzameldagen in de Afvalstoffendienst app. In de hoogbouw maakt u gebruik van verzamelcontainers.Natuurlijk kunt u uw glas ook altijd wegbrengen naar de glascontainers bij de winkelcentra.

Wat moet u nog meer weten?

De kwaliteit van de plastic afvalzakken is stevig genoeg om ook uw lege blikken in te doen. Zorg ervoor dat u het blikdeksel in het blik zelf stopt. Zo voorkomt u dat de zak kapot gaat door de scherpe randen. Is uw glaskrat al vol? Dan verzoeken wij u vriendelijk om het blik hieruit te halen en bij het plastic afval te gooien. Als dit niet mogelijk is dan mag u nog één keer het glaskratje ongesorteerd aanbieden. De volgende keer laat de afvalstoffendienst het kratje staan als er blik in zit.