BMX baan wordt pumptrack

28 oktober 2022
Algemeen
Impressie van een pumptrack

De populaire BMX baan op het Ouwerkerkveld wordt een heuse pumptrack. Dat betekent wel dat de baan korte tijd gesloten is. Vanaf woensdag 2 tot en met donderdag 10 november kun je er niet terecht. Maar er komt wel iets moois voor terug. De onverharde gravelbaan wordt namelijk een geasfalteerde pumptrack voor nog meer fiets-, skate- en stepplezier.

De jeugd in Vught maakt veel gebruik van de populaire BMX baan op het Ouwerkerkveld. Hartstikke leuk, want daar is ie voor. Maar dat intensief gebruik van de onverharde baan zorgt wel voor flink wat slijtage, zeker in de bochten. En ook het weer draagt bij aan de aftakeling. Er is dan ook vaak onderhoud nodig. Door de baan om te bouwen tot een verharde pumptrack is er veel minder (duur) onderhoud nodig. Bovendien biedt een pumptrack meer mogelijkheden voor andere sporters en sportertjes op wielen en wieltjes. Een win-win situatie dus.

Veiliger en vaker sporten

De wens voor een pumptrack komt op de eerste plaats van de gebruikers. De toegankelijkheid van de baan wordt ermee vergroot. Er kan vaker en veiliger gesport worden én de baan is niet langer alleen geschikt voor crossfietsjes maar ook voor bijvoorbeeld skaters, skateboarders, stepjes en rolschaatsen. 

Crowdfund-actie

Dat het de gebruikers menens was, lieten ze zien door zelf een sponsor-, dan wel crowdfund-actie op touw te zetten om de nieuwe baan te helpen financieren. Het leverde een welkome bijdrage op aan de kosten van de aanleg. Gebruikers en gemeente zijn de donerende stichtingen dan ook bijzonder erkentelijk voor hun sportieve bijdrage: het Jeugdfonds Vught, Tilmanshof en Goudhaantje.