Boy Pufkus vierde wijkagent in Vught

Publicatiedatum: 
11 apr 2017
Brigadier Boy Pufkus is benoemd tot wijkagent in de gemeente Vught. Naast Jacqueline Matse, Brenda van Middelkoop en Marcel de Rouw, is Boy de vierde van de vijf wijkagenten waar Vught recht op heeft.

De 33-jarige brigadier is al ruim 12,5 jaar in dienst bij de politie en werkte veel in de omgeving van Vught. Zo was hij jeugdagent voor Vught en coördinator van het Horecateam in Boxtel. Boy woont in Vught en is nauw betrokken bij de gemeente. Op het moment dat deze functie vrijkwam, solliciteerde Boy dan ook direct.

Boy wordt, samen met Jacqueline Matse, verantwoordelijk voor Vught-Noord en Cromvoirt. Brenda van Middelkoop en Marcel de Rouw worden de wijkagenten voor Vught-Zuid en het Centrum.
De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen de wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer.

De wijkagent maakt deel uit van het wijkteam en werkt daarbinnen samen met andere collega’s aan het vergroten van de veiligheid in wijk en buurt. Als het nodig is, krijgt dit team hulp van andere gespecialiseerde politiediensten die binnen het basisteam werken. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd, werkt de politie voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in de wijk of buurt.

Verder onderhoudt de wijkagent de contacten met externe partners, zoals bijvoorbeeld de gemeente en maatschappelijke organisaties. Samen bespreken zij problemen en hoe en door wie deze het beste kunnen worden aangepakt en opgelost.   

Burgemeester Van de Mortel is blij dat de gemeentelijke inspanningen voor een extra wijkagent wederom resultaat hebben. Hij wil nu snel ‘op volle sterkte zijn’ met de vijfde en laatste wijkagent waar de gemeente recht op heeft. Met de vierde wijkagent wordt Vught nog veiliger.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gem vught