Brug Deutersestraat en Kampdijklaan afgesloten voor zwaar- en landbouwvoertuigen

Publicatiedatum: 
1 jul 2020
Vanaf woensdag 1 juli zijn de betonbruggen Deutersestraat en Kampdijklaan over het Drongelens kanaal afgesloten voor zwaar- en landbouwverkeer.

In het voorjaar is door een gespecialiseerd ingenieursbureau een constructief onderzoek uitgevoerd naar de staat van de brug in de Deutersestraat. Dit onderzoek heeft plaatsgevonden vanwege een uit te voeren grootonderhoud en de schade aan de betonbrug Kampdijklaan die eerder was geconstateerd. De uitkomst van de onderzoeksresultaten geeft een acuut veiligheidsrisico aan, namelijk dat de bruggen kunnen bezwijken bij een te grote belasting. Naar aanleiding van de bevindingen en vanwege veiligheid van de weggebruikers is besloten om zware- en landbouwvoertuigen per direct te gaan weren voor zowel de brug in de Deutersestraat als ook de brug Kampdijklaan. De afsluiting gaat in vanaf woensdag 1 juli en geldt voor voertuigen die breder zijn dan 2,20 m. Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen de bruggen veilig passeren. Belanghebbenden zijn persoonlijk of schriftelijk op de hoogte gebracht van de afsluiting.

70-jarige oude bruggen

Beide bruggen zijn ruim 70-jaar oud en niet bestand tegen grote- en zware voertuigen. Daarnaast is de verkeersintensiteit in al die jaren enorm gestegen. Om tot een structurele oplossing te komen, gaan we de komende tijd verschillende scenario’s onderzoeken. Voor de veiligheid van de gebruikers van de brug, is het daarom van groot belang om de brug op een goede en verantwoorde manier te gebruiken.