Burgemeester Van de Mortel sluit drugspand

Publicatiedatum: 
19 mei 2017

Een woning aan de Driesedam in Vught wordt voor drie maanden gesloten. Dat gebeurt op last van burgemeester Van de Mortel. De sluiting gaat in op 1 juni 2017. De politie heeft hoeveelheid harddrugs in het pand gevonden, bedoeld voor de handel. Kort daarvoor is de bewoner aangehouden met 20 zakjes cocaïne in zijn bezit. Een anonieme tip bracht de woning al eerder onder aandacht van de politie.

Bij de inval in de woning trof de politie cocaïne, amfetamine (speed), munitie en een gestolen fiets aan. De aangehouden bewoner zit nog vast. Met de sluiting van het pand wil de burgemeester een duidelijk signaal afgeven: 

“Een gewaarmerkt, gesloten drugspand is niet alleen een bewijs van een succesvolle aanpak van drugscriminaliteit, het laat ook zien dat politie, justitie en gemeente het ‘zero tolerance’ beleid daadwerkelijk in praktijk brengen”. Een eventuele verstoring van de openbare orde wordt door deze maatregel verholpen.

Burgemeester Van de Mortel vindt het ‘zero tolerance’ beleid tegen ondermijnende criminaliteit heel belangrijk. Zo zijn er in Vught de afgelopen jaren meerdere drugspanden gesloten. Ook een restaurant aan het Moleneindplein ging onlangs nog voor drie weken dicht, nadat de politie daar een geladen vuurwapen had aangetroffen.