Buurtpreventieteam nieuws

Publicatiedatum: 
23 jun 2021
Het buurtpreventieteam bestaat uit enthousiaste vrijwilligers. Het team loopt meerdere keren per week door de wijken van Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Zij attenderen bewoners op onveiligheden en geven preventietips om inbraken in woning en auto zoveel mogelijk te voorkomen.

Ton Raes: ‘In onze bijna dagelijkse surveillance in de Vughtse wijken, Cromvoirt en Helvoirt valt het ons op dat we nauwelijks hangjongeren tegenkomen en het bijzonder rustig is. Buurtpreventie Vught wordt steeds vaker door wijkbewoners aangesproken om ons te complimenteren met onze aanwezigheid. En tegelijkertijd geven wij bewoners preventietips om inbraken in woning en auto zoveel mogelijk te voorkomen. Komende tijd gaat het team weer vakantietips geven aan inwoners om de woning tijdens een vakantie zo veilig mogelijk achter te laten en reiken we een flyer uit.’

Preventietips via Social Media

Het Buurtpreventieteam Vught deelt preventietips via Social Media. Volg het team op facebook.com/buurtpreventievught, twitter.com/preventievught of via Instagram (@buurtpreventie_vught).

 


Hoe herken ik een inbreker?

Er is niet één type inbreker. Inbrekers kunnen professioneel en georganiseerd bezig zijn, maar het kunnen ook jongens en meisjes uit uw eigen buurt zijn die inbreken. Let vooral op het gedrag van personen die in uw buurt lopen. U weet als geen ander wie in uw wijk of straat woont en bent bekend met fiets- en autoroutes. Ziet of herkent u afwijkend gedrag? Iemand die speurend en onderzoekend rondloopt, meerdere malen dezelfde route neemt, bij huizen naar binnen kijkt en erom heen loopt, aanbelt en aan deuren of ramen voelt. Dan kan dit betekenen dat er een inbreker op onderzoek uit is. Voelt u aan dat dit niet klopt? Of bent u getuige van een inbraak of een poging tot inbraak? Bel dan meteen de politie via 112.