Dat verdient een jeugdlintje

Publicatiedatum: 
12 mrt 2021
Net als volwassen Vughtenaren, weten ook onze jongeren zich te onderscheiden. Zulke jongens en meisjes zetten we graag in het zonnetje. Met een jeugdlintje. Heeft jouw klasgenoot een eind gemaakt aan het pesten op school? Helpt uw buurmeisje u elke week met de boodschappen? Is je beste vriend altijd maar bezig voor de sportclub of bibliotheek? Of redde die jongen uw zoontje uit het water? Zulke prestaties verdienen een lintje. Een jeugdlintje. Draag uw of jouw kandidaat nu voor.

Een lintje? Dat is toch iets voor volwassenen, die zich jarenlang hebben ingezet voor de goede zaak? Zeker, maar ook onze jeugd weet zich bewonderenswaardig te onderscheiden. Met inzet, hard werken en met grote en kleine prestaties. Soms zelfs met een heuse heldendaad. Zulke meisjes en jongens zetten we graag in het zonnetje. Daarom heeft de gemeente het Jeugdlintje ingesteld. 

Waardering voor onze jeugd

Het gemeentebestuur investeert graag in de Vughtse jeugd. Want de jeugd heeft de toekomst en ook in die toekomst zijn er goede daden, veel vrijwilligers en inspirerende voorbeelden nodig.  Samen met kleine en grote helden van elke leeftijd. Het Jeugdlintje is bedoeld als welverdiende blijk van waardering voor onze jongeren. En omdat een goed voorbeeld doet volgen, hoopt het college, dat het ook anderen inspireert zich in te zetten voor mens en maatschappij.   

Hoe werkt het?

Iedereen kan iemand voordragen voor een jeugdlintje. De kandidaat is niet ouder dan 18 jaar en heeft zich op een bijzondere manier ingezet voor de Vughtse samenleving. Bijvoorbeeld door:

  • het regelmatig helpen van ouderen, zieken of mensen met een beperking
  • het organiseren van activiteiten in de wijk of een buurthuis
  • vrijwilligerswerk bij een sportclub of (culturele) vereniging
  • in actie komen tegen pesten, zinloos geweld of alcoholgebruik
  • het verrichten van een - grote of kleine - heldendaad

Meld uw of jouw kandidaat aan

Kent u of ken jij iemand die een jeugdlintje verdient? Met jouw of uw hulp zorgen we samen voor een feestelijk en bij de leeftijd passend eerbetoon. Meld de kandidaat aan bij het college van burgemeester en wethouders. Dat kan het hele jaar door. Dit kan online of stuur een e-mail met uw aanbeveling en contactgegevens naar mevrouw Van den Berg (Kabinetszaken): y.van.den.berg@vught.nl.

Hartelijk dank voor uw medewerking.