De stoep is geen fietsenstalling

Publicatiedatum: 
13 dec 2018
U moet even snel een winkel in. U plaatst uw fiets zo maar ergens op de stoep. Waarom ook niet, u bent toch zo terug. Komt u dit bekend voor? Dan vraagt de werkgroep Toegankelijk Vught graag uw aandacht. Want bent u zich bewust van uw actie en eventuele gevolgen?

Uw fiets staat ergens midden op de stoep. Ook al is dit voor een korte tijd, de fiets belemmert de doorgang voor andere weggebruikers. Vooral mensen die slecht ter been zijn, mensen met wandelwagens, rolstoelgebruikers en blinden en slechtzienden ondervinden hier last van. Maar het kan ook gevaarlijke situaties opleveren als zij noodgedwongen de straat op moeten.

‘Gele kaart’

De werkgroep Toegankelijk Vught gaat deze maand actie voeren met als motto: ‘De stoep is geen fietsenstalling’. Fietsen die niet in de rekken zijn geplaatst, krijgen een ‘gele kaart’. Deze kaart wordt aan het stuur of bel gehangen, zodat mensen bij terugkomst op een vriendelijke manier geconfronteerd worden met hun parkeergedrag. Met de actie wil de werkgroep iedereen bewustmaken van de overlast die een fiets op de stoep kan veroorzaken. Daarnaast hopen zij dat mensen hun gedrag veranderen en verbeteren. Eerder vond deze actie al eens plaats in het centrum en rond het station. Dit keer is de nieuwe situatie van het Moleneindplein aanleiding om weer actie te gaan voeren.

Werkgroep Toegankelijk Vught

Werkgroep Toegankelijk Vught, onderdeel van Ouderen Samen, levert een positieve bijdrage aan vooral de bewustwording en verbetering van de toegankelijkheid op breed gebied. Zij werken hiervoor nauw samen met de gemeente Vught als overlegpartner. De ontwikkelingen zijn te volgen via de plaatselijke media en de facebookpagina van Toegankelijk Vught.