De Verspillingsvrije Week is begonnen
Van 9 t/m 15 september gaan we de samen de uitdaging aan om geen voedsel te verspillen.
Volgens de stichting Samen tegen Voedselverspilling besparen we ruim 23 miljoen maaltijden als alle Nederlanders thuis een week lang geen eten weggooien. Dat scheelt ongeveer 35 miljoen kg CO2-uitstoot. Er is een bos zo groot als de provincie Noord-Holland nodig om deze hoeveelheid CO2 uit de lucht te halen. Hoog tijd dus om samen minder voedsel te verspillen. Doet u mee?
Check bijvoorbeeld regelmatig uw voorraad en kook wat eerst op moet; dan voorkomt u al een hoop verspilling. We geven in deze verspillingsvrije week elke dag op onze instagram en facebook pagina's een simpele tip voor minder verspilling. De eerste tip geven we u alvast in dit bericht.
Tip #1: Restjes opmaken
Zo min mogelijk eten weggooien is soms een uitdaging. Het voedingscentrum geeft tips en inspiratie om uw restjes zoveel mogelijk op te kunnen maken. Check www.voedingscentrum.nl/recepten voor inspiratie of volg onderstaande inspiratielijstje voor een heerlijke soep, salade, een omelet of een roerbakschotel gemaakt van uw restjes.
Op www.samentegenvoedselverspilling.nl/thuis vindt u een uitgebreid overzicht van tips, inspiratie en ideeën tegen voedselverspilling voor thuis.