Drie jeugdlintjes in Vught

Publicatiedatum: 
20 nov 2018
Vanmiddag, op de Dag van de Rechten van het Kind, heeft wethouder Saskia Heijboer drie jeugdlintjes uitgereikt aan Vughtse kinderen en jongeren. De zusjes Maret en Maike Clement en Bart Nieuwenhuis ontvangen deze onderscheiding vanwege hun inzet en prestaties voor de gemeente Vught. Maret en Maike worden gehuldigd voor hun inzet voor KIKa en Bart voor het terugbrengen van afval in de natuur.

Maret (16 jaar) en Maike Clement (12) omdat zij geld inzamelen voor KIKa door onder andere de verkoop van zelfgemaakte artikelen. Zes jaar geleden is Maret begonnen met het maken en verkopen van pennen van scoubidou touwtjes. Omdat hier veel vraag naar was, ging Maike haar zus helpen. In 2017 kreeg Maike op school een cursus handletteren. Deze cursus, maar ook het verlies van een vriendin aan kanker, inspireerde haar om handgeletterde kaarten te gaan maken. Samen met Maret creëren ze nu bijzonder mooie kaarten. De zusjes grijpen daarnaast alle mogelijkheden aan, om extra geld op te halen voor KIKa. Zo hebben de meiden samen op de rommelmarkt in Vught gestaan en is Maike begonnen met de kaartverkoop in de winkel “Happy Circle’. Ook hebben ze sinds vorig jaar een Instagram-account met ruim 1100 volgers. Al het geld dat Maret en Maike inzamelen, doneren zij aan KIKa.

Bart Nieuwenhuis (8) omdat hij bijna elke week een rondje om de IJzeren Man fietst om zwerfafval op te ruimen. Bart is erg met de natuur bezig en afval hoort daar niet bij. Als hij op pad gaat, neemt hij altijd een zak mee om het afval in te doen. Vorig jaar wilde hij voor zijn verjaardag een krat voor op zijn fiets, zodat hij nog meer afval mee kon nemen. Ook thuis scheidt Bart het afval netjes: glas & blik in het zwarte krat, papier in de papierenbak en plastic in de speciale zakken.

De gemeente zet kinderen en jongeren uit Vught en Cromvoirt, die zich verdienstelijk maken voor anderen, zo één keer per jaar in het zonnetje.