Drive-in stembureau op woensdag 18 november

Publicatiedatum: 
9 nov 2020
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 18 november richt de gemeente Vught een extra drive-in stembureau in. Kiezers kunnen in dit stembureau veilig vanuit hun auto stemmen. Het drive-in stembureau komt op de parkeerplaats van Hotel Vught (Bosscheweg 2) en is open van 7.30 tot 20.30 uur.

Bij een drive-in stembureau stemt de kiezer vanuit de auto. Men hoeft dus niet uit te stappen. Bij de ingang ontvangt de kiezer een handleiding. Hierin staat duidelijk hoe het stemmen gaat. Anonimiteit tijdens het stemmen is gegarandeerd. Naar het drive-in stembureau komt de kiezer alleen. Alleen de bestuurder van het voertuig kan dus stemmen.

Het drive-in stembureau is een proef om kiezers een extra mogelijkheid te bieden om te stemmen. De resultaten worden meegenomen bij de organisatie van de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021.

De gemeente Vught doet er alles aan dat iedereen op 18 november veilig kan stemmen. Het zijn namelijk belangrijke verkiezingen. De gemeenteraad die gekozen wordt, zal de komende 5,5 jaar alle belangrijke besluiten in de gemeente nemen.