Eindfase metamorfose Vughts centrum

Publicatiedatum: 
27 aug 2020
Met de nieuwbouw op de locatie van de Marktveldpassage komt de volledige metamorfose van het gedateerde dorpshart naar een modern, eigentijds en aantrekkelijk centrum een flinke stap dichterbij.

De omgevingsvergunning ligt tot begin oktober 2020  ter inzage. In het eerste kwartaal van 2021 kan worden gestart met de bouwwerkzaamheden. De Marktveldpassage wordt vanaf dat moment in verschillende fasen gesloopt. Er komen 88 energiezuinige appartementen, een parkeerkelder en winkels. Op de hoek van de Dr. Hillenlaan en de Raadhuisstraat wordt een vrijstaand gebouw gerealiseerd. De architectuur past bij het karakter van Vught en sluit aan bij de winkels en woningen in het westelijke deel van het centrum

Voor de realisatie van een tijdelijk winkelpand voor Albert Heijn/Etos is de omgevingsvergunning inmiddels onherroepelijk geworden. Hier wordt eind augustus gestart met de voorbereidende werkzaamheden, zodat deze winkel begin volgend jaar open kan.

De gemeente Vught zorgt voor de inrichting van de openbare ruimte. Deze krijgt -  onder meer door de keuze voor klassieke lantaarnpalen, bankjes en plantenbakken - eenzelfde kwalitatieve uitstraling als de rest van het centrum.