Fietsenstallingen station

22 april 2024
Algemeen

De fietsenstalling bij het station, aan de Van Miertstraat bij het Versterplein, verdwijnt. De stalling moet plaats maken voor het tijdelijk spoor. Om toch genoeg ruimte voor de fietsen te behouden, wordt de stalling aan de Stationsstraat, vóór het station, uitgebreid.   

Om de uitbreiding aan de Stationsstraat mogelijk te maken, moet deze stalling eerst ontruimd worden. Om de fietsen toch onderdak te bieden, plaatst ProRail tijdelijke fietsenstallingen, die ook wel bij evenementen worden gebruikt. Deze komen aan de linkerkant van het station, nabij het monument, aan de kant van de parkeerplaats. De huidige stalling is vanaf 13 mei gesloten. Zorg dat u dan uw fiets heb verwijderd. 

De Afdeling Beheer Openbare Ruime (De BOR) haalt eventueel resterende fietsen op 16 en 17 mei weg. In de twee weken daarna breidt ProRail de fietsenstalling uit. Is dat gebeurd, dan kunt u uw fiets weer in de permanente fietsenstalling plaatsen. 

Daarna gaan we aan de slag met de stalling bij het Versterplein. In deze stalling moeten alle fietsen op 30 mei verwijderd zijn en in de uitgebreide stalling aan de voorkant van het station gestald worden. Op 3 juni en 4 juni verwijdert de BOR eventuele fietsen die er nog staan. Deze plaatsen we bij de BOR aan de Kettingweg. .