Gemeente Vught en Stichting Theater de Speeldoos willen krachten bundelen voor een nieuw sociaal cultureel centrum

Publicatiedatum: 
4 nov 2020

Op dinsdag 3 november zetten Vughts wethouder Toine van de Ven, bestuursvoorzitter Riet Voets en penningmeester Pieter Vergroesen van Stichting Theater de Speeldoos eensgezind hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente en stichting. Speeldoos interim directeur Bart van de Laak keek toe en zag dat het goed ging.

Het gezamenlijk doel: een nieuw, eigentijds en toekomstbestendig sociaal cultureel centrum op de huidige locatie van De Speeldoos.

Een goed begin is het halve werk. Daarom voorziet de overeenkomst in een zogenaamde ‘businesscase’. Dat houdt in dat er onafhankelijk, objectief onderzoek gedaan wordt naar de haalbaarheid van een nieuwe accommodatie. Deze businesscase is op 1 juli 2021 gereed, waarna de twee partijen een besluit nemen over het vervolg.

De nieuwe voorziening moet het hart worden van cultureel Vught, primair gericht op Vughtse amateurkunst en buitenschoolse cultuureducatie. Een plaats voor ontmoeting, cultuurbeleving, ontspanning en educatie die midden in de Vughtse samenleving staat. Stemt de gemeenteraad met de overeenkomst in, dan is de samenwerking een feit. In december neemt de raad een besluit.