Gemeente Vught geeft terrassen de ruimte

Publicatiedatum: 
7 mei 2020
Vanaf 1 juni mogen – onder voorwaarden – de terrassen weer open. Voor de gemeente Vught is dit aanleiding om de terrassen én de horeca ondernemers volop de ruimte te geven en de inrichting van de terrassen zoveel mogelijk vrij te laten. Ook ziet de gemeente af van terrashuur en extra leges voor een groter terras. De gemeente gaat direct met de ondernemers in gesprek om vorm en inhoud aan het plan te geven. Vanzelfsprekend volgens de regels van het RIVM.

Naast de vereiste afstand en de maximale capaciteit, binnen de actuele richtlijnen van het RIVM, ziet de gemeente toe op een veilige en verantwoorde inrichting en gebruik van de terrassen. Zo moet de openbare ruimte met al haar voorzieningen toegankelijk blijven en mag er geen overlast ontstaan voor buurtbewoners. Verder staat de verkeersveiligheid overal voorop.

Ook wordt gedacht aan ondernemers die er in ‘niet-corona’ tijden geen terras op nahouden, maar nu wel graag van deze mogelijkheid gebruik maken. Voorwaarde is dan dat de locatie er zich voor leent en dat er ruimte is om veilig en verantwoord een terras in te richten. De gemeente stelt zich welwillend op bij de beoordeling van verzoeken en initiatieven.

De maatregelen zijn een vervolg op de eerdere voorzieningen die de gemeente trof om de lokale ondernemers tegemoet te komen en hun financiële druk te verlichten. De komende weken werkt de gemeente de nieuwe maatregelen, met de ondernemers, verder uit.