Gemeente Vught: van hartveilig naar super hartveilig

Publicatiedatum: 
7 feb 2019
De gemeente Vught heeft op dit moment 21 dag en nacht inzetbare en bij 112/de meldkamer geregistreerde AED’s. En zeven aangemelde AED’s die alleen overdag inzetbaar zijn. Volgens de norm van de Hartstichting is de gemeente Vught hartveilig. Maar wij willen super hartveilig zijn. Daarvoor hebben wij uw hulp nodig.

Burgerinitiatieven AED

In de gemeente Vught zijn er veel burgerinitiatieven. Daar zijn wij erg blij mee. Want dankzij uw initiatieven wordt de gemeente Vught nog veiliger. Maar vergeet niet deze AED te registreren.

Registreren van een AED apparaat

Om de gemeente super hartveilig te maken, roepen wij alle AED bezitters op om hun apparaat te registreren. Dit gaat heel gemakkelijk. U registreert zich bij www.hartslagnu.nl en voegt dan de AED aan uw account toe. Registreren heeft ook belangrijk voordelen. Zodra uw AED is geregistreerd, worden zowel de beschikbare inzettijden als de verloopdata van de elektroden vastgelegd. Dit voorkomt dat verlopen AED’s worden ingezet. En u weet: elke minuut telt.

Daarnaast vergoedt de RAV (Regionale Ambulancevoorziening) de kosten voor nieuwe pads, zodra uw AED is gebruikt voor een reanimatie bij een hartstilstand. Meer informatie hierover vindt u op www.ravbrabantmwn.nl.

Oproep burgerhulpverlening

Wij roepen iedereen op die kan reanimeren en in het bijzonder de BHV-ers om zich als hulpverlener bij www.hartslagnu.nl te registreren. Wordt u opgeroepen? Dan bepaalt u zelf of u wel of niet komt om te reanimeren. En of u wel of niet de AED gaat ophalen. De keuze is op dat moment aan u.

Wilt u een reanimatiecursus volgen?

Wilt u zich inzetten om de gemeente Vught nog hartveiliger te maken? Meldt u zich dan aan voor een reanimatietraining. Deze training duurt een dagdeel en kost maximaal 45 euro inclusief instructieboekje en certificaat. Deze kosten worden veelal betaald door de ziektekostenverzekering. Informatie hierover kunt u krijgen bij het Rode Kruis via infodenbosch@rodekruis.nl of EHBO Vereniging Vught-Cromvoirt via vanbijnen@home.nl.

pdf AED locaties in gemeente Vught (PDF, 736.28 KB)