Glasinzameling Vught bij RTL Nieuws

Publicatiedatum: 
18 apr 2017

De glasinzameling in Vught maakt indruk. Landelijk zelfs. We zamelen in Vught meer glas in dan elders in het land en dat is reden voor RTL nieuws om er aandacht aan te besteden. Waarschijnlijk in het half acht journaal van 18 april. 

Wat is er aan de hand? 

Een goede afvalscheiding heeft in onze groene gemeente sinds jaar en dag hoge prioriteit. Het huis-aan-huis inzamelen van glas is zo goed als uniek. En het werkt: in Vught zamelen we 33 kg per inwoner per jaar aan glas in. Het landelijk gemiddelde is 20 kg. Een prachtige score!

100-100-100

Ook de proef 100-100-100 geniet belangstelling tot ver over de gemeentegrenzen. Hierbij proberen 100 gezinnen, 100 dagen lang, volledig (100%) restafval-loos te leven. Kortom: de inwoners van Vught zijn goed bezig.  

RTL nieuws 

Het fraaie resultaat is voor RTL nieuws reden genoeg om naar Vught te komen. Daar legde de filmploeg vanmorgen de glasinzameling vast op camera. Wethouder Fons Potters gaf tekst en uitleg over de breed gesorteerde Vughtse afvalinzameling en het duurzame beleid dat dit mogelijk maakt.