Gratis compost op zaterdag 19 maart

17 maart 2022
Algemeen
Hand vol compost

Zaterdag 19 maart kunnen inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt gratis compost krijgen voor de tuin. Tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u compost ophalen op één van de volgende locaties:

Vught: Beheer Openbare Ruimte, Kettingweg 7b

Helvoirt: Biestakkerstraat (oude opslag gemeente bij natuurspeeltuin)

Het compost bieden we los aan. Neem zelf stevige zakken mee of een aanhangwagentje en natuurlijk een schop. Hierbij geldt op=op.

Goed voor de tuin

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat er een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Kringloop

Wist u dat de compost die we uitdelen door onze verwerker wordt gemaakt van uw eigen gft? Door het goed scheiden van al het groenafval uit uw tuin en alle etensresten uit uw keuken kunnen we mooie producten maken zoals compost. Zo sluiten we de kringloop en zijn er geen nieuwe grondstoffen nodig. Met de jaarlijkse uitdeelactie wil de gemeente u bedanken voor uw inzet.