Groen licht voor ontwikkelaar Isabellaveld

Publicatiedatum: 
4 okt 2018

Met een paar stevige handtekeningen bekrachtigden wethouder Peter Pennings en Arno van der Heijden (Van der Heijden bouw en ontwikkeling) de verkoop van de Isabellaveld bouwgrond. De ontwikkelaar uit Schaijk gaat hier 43 woningen realiseren. De twee heren hebben er vertrouwen in. ‘Het wordt mooi’, spraken ze af.

De 43 woningen van deze eerste fase van het plan Isabellaveld zijn divers. Het gaat om koop- en huurwoningen in meerdere prijsklassen. Aan de basis van de bouw staan een stedenbouwkundig plan en een beeldkwaliteitsplan. Beide zorgen voor een prominente groenstructuur en de mix van architectuur die in Stadhouderspark zo succesvol bleek.

Een inspirerend plan

Wethouder Pennings is tevreden met het resultaat van de onderhandelingen én met Van der Heijden als partner. “Van der Heijden bouw en ontwikkeling is een gerenommeerd familiebedrijf met een lange traditie en goed geworteld in Brabantse grond”, aldus Pennings. “Ik ben ervan overtuigd dat we met deze partner een prachtig plan gaan realiseren, dat naadloos aansluit op de Vughtse schaal en cultuur”. Ook Van der Heijden is tevreden: “het is een prachtige bouwlocatie. Natuur en architectuur gaan er hand in hand. Dat inspireert enorm. We hebben er zin in”.

Kijkt u ook eens op de projectwebsite

Woonwijze

Naast de woningen van Van der Heijden bouw en ontwikkeling, komen er tien sociale huurwoningen in het plan. Woningstichting Woonwijze bouwt deze voor eigen rekening en risico en volgt daarbij zoveel mogelijk de planning van de overige woningen.

Planning

De gemeente en ontwikkelaar gaan deze maand nog van start met de uitwerking van het plan. De verkoop van de koopwoningen gaat vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2019 van start. De oplevering van de woningen volgt dan een jaar later.