Hartelijk dank voor een 'hartveilig Vught'

Publicatiedatum: 
7 aug 2018
Vught is ‘hartveilig’. Dat houdt in dat er voldoende Automatisch Externe Defibrillators (AED’s) in onze gemeente zijn om snel en succesvol in te kunnen grijpen bij een hartstilstand. Voor wethouder Saskia Heijboer was het volop reden om de vertegenwoordigers van het Rode Kruis persoonlijk te bedanken voor hun steun bij deze succesvolle operatie van levensbelang.

De tevreden Vughtse wethouder ontving de heren Chris Broekmeulen, Peter van den Dungen en Pieter de Lange van het Rode Kruis met een warme handdruk en verfrissende traktatie. Zeker, er mocht ‘geproost’ worden op het succes van een hartveilig Vught, maar aan de feestelijke koffietafel werd al direct duidelijk dat de gemeenschappelijke ambities van gemeente en Rode Kruis verder gaan. Achterover leunen is er niet bij.

De volgende stappen

De ambities richten zich op nog meer aangemelde AED’s, meer opgeleide hulpverleners en goed onderhoud en tijdige vervanging van de operationele AED’s. Daarmee wordt het Vughtse AED-net verzekerd van een bedrijfszekere en betrouwbare toekomst. Het zijn volgende stappen in een proces dat met de huidige AED-dekking in Vught een voortvarende start gemaakt heeft. Met dank aan alle betrokkenen.

Meld uw AED aan

Hebt u (als bedrijf of organisatie) een AED? Meld deze dan aan bij www.hartslagnu.nl en laat weten wanneer uw AED beschikbaar is voor de hulpverlening. Zo levert u een waardevolle bijdrage aan een nog ‘hartveiliger Vught’.

Als het erop aankomt…

Op het moment dat iemand een hartstilstand heeft, belt u zo snel mogelijk 112. De medewerkers van het alarmnummer sturen een WhatsApp bericht naar burgerhulpverleners. Daarin staat waar de dichtstbijzijnde AED gehaald moet worden en welke code u kunt gebruiken om de AED-kast te openen. Hierdoor kan zo snel al mogelijk met reanimatie gestart worden.