Herdenking Sachsenhausen

Publicatiedatum: 
28 aug 2017
In de nacht van 5 op 6 september 1944 werden de laatste - bijna 3.000 - mannelijke gevangenen vanuit kamp Vught gedeporteerd naar concentratiekamp Sachsenhausen in Duitsland. We herdenken dit op vrijdag 8 september 2017 bij het monument in het Reeburgpark

De herdenking bestaat uit een stille tocht van het Raadhuis naar het Sachsenhausenmonument in het Reeburgpark. De tocht start om 11.45 uur bij het Raadhuis.

Namens het gemeentebestuur loopt wethouder Pennings mee met de tocht. Bij het monument leest een aantal kinderen zelfgeschreven gedichten voor.

Daarna leggen de school, het gemeentebestuur van Vught, het Nationaal Monument Kamp Vught en eventueel andere organisaties kransen en bloemen bij het monument. Om uiterlijk 13.00 uur is de herdenking afgelopen.

Basisschool De Springplank heeft het monument in het Reeburgpark geadopteerd. De leerlingen zorgen ervoor dat het monument er schoon en netjes bij blijft liggen. Onder meer via deze herdenking blijft de herinnering aan wat er in de Tweede Wereldoorlog in Vught is gebeurd, ook bij jongere generaties levend.