Het Vughts Sportcafé op vrijdag 15 maart

Publicatiedatum: 
13 mrt 2019
Aanstaande vrijdag 15 maart organiseren MOVE Vught en Vughtvoorelkaar het Vughts Sportcafé. Het Sportcafé vindt plaats in het raadhuis van Vught. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom. Een Sportcafé in de gemeente Vught is belangrijk. Wilt u weten waarom? Lees dan deze week het verhaal van wethouder Van de Ven.

Als wethouder van Sport bezoek ik regelmatig sportverenigingen bij bijzondere gelegenheden zoals jubilea en sportwedstrijden. Ik ben bestuurlijk verantwoordelijk voor ontwikkelingen zoals sportpark Bergenshuizen (waaronder accommodatieplannen Zwaluw V.F.C. Vught), de binnensportaccommodaties en bewegen in de openbare ruimte.

Verrijking van lokaal sportaanbod

Een Sportcafé is belangrijk, omdat het een verrijking kan zijn voor ons lokale sportaanbod. Iedereen loopt binnen zijn eigen vereniging af en toe tegen vraagstukken aan. Vragen waarbij ervaringen van anderen kunnen helpen. Wat kunnen we van elkaar leren? Waar kunnen we elkaar versterken? Hoe kunnen we elkaar helpen? Voor antwoorden, moeten we elkaar eerst leren kennen en ontmoeten. Het Sportcafé is daar een goede plek voor. Niet alleen voor bestuurders, maar juist ook voor trainers om ervaringen uit te wisselen.

Samen leren én bereiken

Natuurlijk zijn er al verschillende goede voorbeelden in Vught, maar ik denk dat het nog beter kan. Ik vind het prachtig hoe de Vughtse Sportclub Prins Hendrik en zwemvereniging De Dommelbaarzen afgelopen jaar samen de zwemloop hebben georganiseerd. Of hoe Zwaluw V.F.C. Vught en voetbalvereniging Real Lunet samen het special voetbalteam trainen en faciliteren. Verenigingen kunnen nog zoveel van elkaar leren én samen meer bereiken. Vanuit de gemeente ondersteunen we dat dan ook graag door de inzet van MOVE Vught.

Interessante workshops

De workshops die ik wil bijwonen zijn: meetingpoint voor sportbestuurders en multifunctioneel gebruik van sportaccommodaties. Daarnaast ben ik ook zeer geïnteresseerd in de workshop uniek sporten. Want sporten, dat is voor iedereen!

Komt u ook?

Het Sportcafé is voor bestuursleden, commissieleden, trainers en geïnteresseerden, maar ook voor andere sectoren die interesse of raakvlakken hebben met sport en bewegen. Hebt u interesse om te komen? Meldt u zich dan aan via www.movevught.nl en geef de twee workshops naar keuze door.