Het Vughts Sportcafé op vrijdag 8 november

Publicatiedatum: 
10 okt 2019
Op vrijdag 8 november organiseert MOVE Vught het Vughts Sportcafé. Tijdens het Vughts Sportcafé neemt spreker Dr. Frank van Eekeren ons mee in de waarden van sport.

Het besturen van een sportvereniging is een hele klus. Dat concludeert Frank van Eekeren op basis van vele jaren onderzoek en zijn eigen ervaringen in de praktijk. Als lector Impact of Sport aan de Haagse Hogeschool en onderzoeker Sport & Society aan de Universiteit Utrecht bestudeert hij de waarden en de organisatie van de sport.

Praktijkervaring

Als vrijwilliger bij onder andere voetbalvereniging Helvoirt en gymnastiekclub Flik Flak in Den Bosch ervaarde hij de praktijk. “Een club is veel lastiger te besturen dan een groep mensen in een bedrijf. De wensen van bestuurders, leden en vrijwilligers kunnen sterk uiteen lopen. En dan zijn er ook nog sponsors, de gemeente en de buurt waar je als bestuurder rekening mee hebt te houden.”

‘De Waardevolle Club’

Van Eekeren schreef er een boek over. “Als een club geen gewoon bedrijf is dan kun je het ook niet als een bedrijf besturen. Een club moet verschillende waarden creëren. Daarom heb ik mijn boek ‘De Waardenvolle Club’ genoemd. Daarin beschrijf ik ideeën over hoe je als club waarden kunt creëren die bij jouw club en jouw omgeving passen.”

Waar en wanneer?

U bent op vrijdagavond 8 november vanaf 18.30 uur van harte welkom in het clubhuis van Prins Hendrik. Om 19.00 uur opent wethouder Van de Ven het Sportcafé. Van 19.15 tot 21.45 uur staat de vraag: ‘Hoe houdt u alle betrokkenen tevreden en zorgt u ervoor dat uw club waarden creëert die passen bij de eigenheid van de club?’ centraal. Van 21.45 tot 22.30 uur is er gelegenheid tot napraten tijdens de netwerkborrel.

Bent u erbij?

Wilt u meer weten over het programma en/of u aanmelden? Kijk dan op www.movevught.nl/sportcafe.