Hoe maken we Vught aardgasvrij? Doe mee aan de enquête

Publicatiedatum: 
1 apr 2021

Nederland moet aardgasvrij worden. Dat staat in het landelijk klimaatakkoord. Hoe gaan we er voor zorgen dat ook Vught, Cromvoirt en Helvoirt overgaan van aardgas naar duurzame manieren van verwarmen en koken? Met andere woorden: hoe maken we onze woningen en bedrijven aardgasvrij? Denk met ons mee en vul de enquête in.

In 2050 moet heel Nederland van het aardgas af zijn. We moeten overgaan op schone energie. Dat noemen we de warmtetransitie. De overgang naar schone warmte is een ingrijpende operatie voor ons allemaal. Omdat een goed begin het halve werk is, gaan we van start met een overzicht van de kansen en mogelijkheden voor schone energie in onze gemeente. Het is de basis voor de Transitievisie Warmte (TVW).

De Transitievisie Warmte (TVW)

De TVW is een visie op een aardgasvrije toekomst en een routekaart voor de weg ernaartoe. Ze laat zien hoe en in welke volgorde we de wijken in Vught, Cromvoirt en Helvoirt van duurzame warmte voorzien en welke methode er beschikbaar komt om uw woning te verwarmen.  

Denk mee. Praat mee. Doe mee

Een aardgasvrije gemeente is een zaak van ons allemaal. Elke inwoner en elke ondernemer krijgt ermee te maken. Daarom vinden we het belangrijk dat u meedenkt, meepraat en meedoet en dat uw bijdrage betrokken wordt bij de Transitievisie Warmte. Om te beginnen, willen we graag van u weten wat u vindt van de warmtetransitie en ‘duurzaamheid’. We nodigen u van harte uit om mee te doen aan de online enquête.

Tot en met 18 april

U kunt tot en met zondag 18 april de enquête invullen.  

Hartelijk dank voor uw medewerking.