HTG Schijndel B.V. biedt toekomst

Publicatiedatum: 
4 jul 2019
Wil jij dingen leren en begrijpen, sta je open voor advies en ben je niet vies van hard werken? Dan ben jij bij HTG Schijndel aan het goede adres. Amjid is vasthoudend, leergierig en werkt hard. Hij begon als kraanhulp. Nu is hij van alle markten thuis. Van het aanpikken van blokken, bevoorraden, kimmen, de lijmkraan hanteren tot aan een muur bouwen.

Toon Geertsen, eigenaar van HTG Schijndel B.V., biedt toekomst

Amjid startte via Wegwijs+. Hij ging eerst drie maanden proefdraaien. In deze periode ontvingen wij subsidie. Na drie maanden, kreeg hij bij ons zijn eerste contract. Zijn derde contract is ingegaan op 25 mei 2019. Als ik iemand aanneem, is dat altijd met de intentie tot een vast dienstverband. Ik help Amjid daar waar nodig. Bijvoorbeeld door het regelen van VCA boeken in het Arabisch.

HTG Schijndel is een onderaannemer in de bouw. Het werk is specifiek en zwaar. Iedereen is welkom om hier te komen werken. Het mooie is, je leert zelf ook andere en nieuwe culturen kennen. Ik word er zelfs gemoedelijker van. Want wat Amjid heeft doorgemaakt, dat is niet niks. Je huis en haard achterlaten.

We zijn een hechte kleine club van 12 werknemers. Iedereen wordt hetzelfde behandeld en beloond. Samen doen we leuke dingen.


Amjid heeft het goed voor elkaar

In een dorp, op ongeveer 5 kilometer van Damascus, werkte Amjid bij een klein bedrijf in aluminium kozijnen en keukens. Totdat hij ruim vier jaar geleden moest vluchten voor de oorlog in Syrië. Hij liet vrouw en familie achter. In Nederland is hij statushouder. Nu vier jaar later heeft Amjid een baan bij HTG Schijndel, is zijn vrouw overgekomen uit Syrië en heeft hij een zoontje van 8 maanden.

‘Ik heb het goed voor elkaar.’ aldus een trotse vader. ‘Ik werk met plezier bij HTG Schijndel. Het is hard werken en vroeg op, maar dat geeft niets. Elke dag leer ik weer bij en ik kan met iedereen goed opschieten. Wat je geeft, krijg je ook weer terug. Je moet iedereen in zijn waarde laten. Ook mijn Nederlandse taal wordt steeds beter. Ik communiceer zelfs met een Poolse collega in het Nederlands. In het weekend rust ik uit en doe leuke dingen met mijn gezin. En is er nog tijd over, dan ga ik fitnessen.’

Amjid werkt als bouwhulp bij HTG Schijndel B.V.