Huisartsen vestigen tijdelijk centrum voor Corona verdachte klachten in de Martinihal

Publicatiedatum: 
23 mrt 2020
Om de zorg voor mensen met corona verdachte klachten (verkouden, hoesten, keelpijn, koorts) zo goed mogelijk te organiseren, maken alle huisartsen in Vught vanaf dinsdag 24 maart gebruik van de Martinihal. Zo voorkomen de huisartsen dat patiënten het virus in de huisartsenpraktijken verspreiden.

Door een centraal punt in Vught in te richten, beschermen de huisartsen in Vught hun patiënten, hun medewerkers en zichzelf zo goed mogelijk tegen de verspreiding van het Corona-virus.

De huisartsen vragen de patiënten om in geval van ernstige corona-gerelateerde klachten

(ernstige kortademigheid, hoge koorts) of bij klachten die niet kunnen worden uitgesteld, te bellen met hun eigen huisarts. De assistente stelt de patiënt dan telefonisch een aantal vragen.

De huisarts bepaalt of het noodzakelijk is de patiënt te zien al/dan niet in de Martinihal.

Patiënten die naar de Martinihal komen, moeten buiten (in hun auto) wachten. De patiënten worden mobiel gebeld als ze aan de beurt zijn. De huisarts die de patiënt gaat zien, is gekleed in beschermende kleding (mondmasker en bril, handschoenen en een doktersjas en/of schort).

BELANGRIJK:  

  • zonder telefonische afspraak worden patiënten NIET binnen gelaten in de Martinihal
  • in verband met de Corona-crisis vragen de huisartsen, aan patiënten met klachten die kunnen wachten, om hun bezoek aan de huisarts uit te stellen