Illegale prostitutie in Vught

Publicatiedatum: 
18 aug 2017
Bij controles bij Hotel Vught zijn afgelopen week waarschuwingen gegeven en gebiedsverboden opgemaakt vanwege illegale prostitutie. Vught hanteert een zero-tolerance beleid als het gaat om criminaliteit. “Dat geldt voor wietplantages, drugspanden, maar ook voor illegale prostitutie”, aldus burgemeester Van de Mortel.

Bij een controle op illegale prostitutie in Hotel Vught heeft de politie vrijdagavond 11 augustus in een tweetal kamers een vrouw met een klant aangetroffen. De omstandigheden waaronder zij werden aangetroffen, duidden op illegale prostitutie. De klanten zijn verhoord en gewaarschuwd. Uit verder onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van gedwongen prostitutie of mensenhandel.

Overlast

Op woensdag 16 augustus was de politie opnieuw bij het hotel na klachten over overlast. De situatie in de desbetreffende hotelkamer was zo verdacht, dat de gemeente de directie verzocht heeft om betrokkenen op de zwarte lijst zetten en zo in de toekomst te weren. Daarnaast krijgen alle betrokkenen, onder wie twee vrouwen, een gebiedsverbod omdat ook hier mogelijk sprake was van illegale prostitutie. Ook Hotel Vught zal door de gemeente aangesproken worden hierop alerter te zijn.

Please disturb

De politie zet sinds 2014 extra in op de bestrijding van illegale prostitutie bij horeca-ondernemers, zoals hoteliers. Deze campagne -  ‘please disturb’  - is erop gericht om politie en gemeenten te helpen signalen te herkennen en deze te melden.