Incident of ramp

Snelle informatie over een incident of ramp krijgt u via NL Alert, Burgernet of Sociale media. Als de sirene in Vught gaat is er meestal iets aan de hand. Volg dan de instructies van politie, brandweer, hulpdiensten en gemeente of via radio, televisie, teletekst of crisis.nl.

Goed om te weten

Wilt u meer informatie over een ramp? Kijk op www.crisis.nl

Wilt u meer informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op een ramp?

Snel geïnformeerd

NL Alert

NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor de mobiele telefoon. Met een tekstbericht informeert de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. NL-Alert werkt ook als het netwerk overbelast is. Wilt u zich aanmelden voor NL Alert? Ga dan naar crisis.nl.

Burgernet

Burgernet is een samenwerking tussen inwoners, gemeente en politie om de woon- en werkomgeving veiliger te maken. Alle deelnemers uit de buurt, krijgen van de politie een (spraak) sms’je met het verzoek uit te kijken naar een persoon of een voertuig. Burgernet wordt alleen ingezet als er een duidelijk signalement is bij diefstal, beroving of vermist persoon. Wilt u ook deelnemer worden bij Burgernet? Meld u vandaag nog aan op www.burgernet.nl.

Sociale media

Tijdens een ramp of calamiteit maakt de gemeente Vught ook gebruik van diverse sociale media om nieuwsberichten te verspreiden. Volg ons daarom ook op Twitter en Facebook. Ook de wijkagent van Vught en de brandweer zijn op Twitter te vinden. De brandweer Vught kunt u ook op facebook volgen.

Als de sirene gaat

Elke eerste maandag van de maand test Nederland om 12.00 uur de sirenes. Gaat de sirene op een andere dag of tijdstip? Dan is er echt iets aan de hand. Doe dan het volgende:

  • Ga direct naar binnen
  • Sluit deuren en ramen om eventuele schadelijke gassen buiten te houden
  • Zet radio of tv aan. U volgt de actuele situatie via radio op 95.8 FM, Teletekstpagina 120 en Omroep Brabant TV. Ook wordt een speciaal informatienummer geopend. Omroep Brabant maakt dit bekend
  • Volg de instructies altijd goed op