Informatieavonden Zonnemaatje in Vught en Cromvoirt

Publicatiedatum: 
7 feb 2019
In samenwerking met Duurzame Energie Haaren (DEH) gaat VET-Vught, de Vughtse energiecoöperatie, bij de rioolwaterzuivering van Waterschap De Dommel 2000 zonnepanelen plaatsen. Mensen uit onder andere postcodes 5261 en 5262 en 5263 (Vught) en 5266 (Cromvoirt), 5296 (Esch) kunnen certificaten voor deze zonnepanelen kopen. De werving in Haaren en Helvoirt loopt al even en in Vught en Cromvoirt zijn we net gestart. En het gaat hard. We zitten nu al op meer dan 1500 gereserveerde certificaten door 100 huishoudens. Wilt u ook meedoen? Samen maken we Vught duurzamer.

Hoe werkt het?

Ook als u geen zonnepanelen op uw eigen dak wilt of kunt leggen, kunt u nu zonnestroom opwekken. U koopt voor € 300 een certificaat. Elk certificaat geeft recht op de energieproductie van 1 zonnepaneel. Dat levert u ongeveer 235 kWh op per jaar. U ontvangt gedurende 15 jaar de energiebelasting terug die u over de opgewekte hoeveelheid stroom aan het energiebedrijf betaald hebt. Daarbovenop ontvangt u via de coöperatie ook nog de netto-opbrengst van de geproduceerde stroom. Dat levert u uiteindelijk na 15 jaar voordeel op dat vergelijkbaar is met een rendement van 3-5 %. En ook belangrijk: U zorgt ervoor dat er echt duurzame groene zonnestroom in Nederland opgewekt wordt.

Meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen hebt. Daarom organiseren we twee informatieavonden:

  • Woensdag 13 februari om 20.00 uur in Vught: locatie Gemeentekantoor, Secr. van Rooijstraat 1, ingang achterzijde tegenover ingang parkeergarage
  • Maandag 18 februari om 20.00 uur in Cromvoirt: de Battle Axe, St.-Lambertusstraat 60

Voor meer informatie kijk op www.vet-vught.nl of op www.zonnemaatje.nl of stuur een mail naar welkom@zonnemaatje.nl.