Inzameling taxussnoeisel weer van start

Publicatiedatum: 
1 jun 2021
Op dinsdag 25 mei is stichting Taxus Taxi begonnen met het verzamelen van taxussnoeisel. De éénjarige taxustwijgjes worden gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestanddeel van de chemotherapie.

Hoe doet u mee?

Wilt u deelnemen aan de taxus inzameling? Geef uw taxussnoeisel dan direct na het snoeien van uw haag op via de website van Taxus Taxi. Uw snoeisel wordt gratis opgehaald bij een minimum hoeveelheid van 15 kilo. Hebt u te weinig snoeisel? Kijk dan op www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten voor de inzamelpunten. Of snoei samen met uw buurtgenoten om zo toch gebruik te kunnen maken van de gratis inzameldienst.

Gratis materialen

Evenals andere jaren verstrekt Taxus Taxi ook in 2021 gratis materialen. Tassen en zeilen zijn op te halen bij diverse partners van Taxus Taxi, waaronder Boerenbond, Welkoop en Intratuin. Hebt u geen tassen, dan kunt u het snoeisel ook gewoon op een hoop leggen. De stichting zorgt dat het netjes wordt opgeruimd.

Let wel op

Taxussnoeisel moet jong (enkel eenjarig snoeisel met takken tot 30 cm) en zuiver (taxussnoeisel vermengd met aarde, gras of ander groen is waardeloos) zijn. Anders is het niet te gebruiken.

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi vindt u op de website van Taxus Taxi