Jouw gedicht op onze herdenking?

Publicatiedatum: 
14 mrt 2019

De gemeente Vught nodigt je uit

Op zaterdag 4 mei herdenkt Nederland zijn oorlogsslachtoffers. Maar wat betekent dat voor jou? Hoe beleef jij de herdenking? Waar denk je aan als je twee minuten stil bent? Laat je herdenking je inspireren tot een gedicht. Dan nodigen wij je graag uit om dit op onze herdenking voor te dragen.

We zoeken jonge dichters

De leerlingen van basisschool De Piramide hebben jarenlang gedichten gemaakt én voorgelezen bij de 4 mei herdenking op het station in Vught. Hun inzet en enthousiasme droegen bij aan een mooie herdenking met veel belangstellenden. Nu vindt de school het tijd om het stokje over te dragen. Daarom zoekt de gemeente jonge dichters, jongens en meisjes, om deze mooie traditie voort te zetten.

Doe je mee?

Vind je het leuk om een gedicht te maken en in je eigen woorden te vertellen wat ‘herdenken’ voor jou betekent? Dan zijn we op zoek naar jou. Sterker nog: we hebben je hard nodig. We nodigen je van harte uit om je eigen gedicht voor te dragen. Hier, bij het station in Vught op zaterdag 4 mei. De herdenking bij het station is tussen 18.15 uur en 19.00 uur.

Voor wie?

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. We hebben plaats voor zes jonge dichters en we vinden het leuk als je niet allemaal van dezelfde leeftijd bent. Je gedicht mag kort zijn en ook wat langer. Maak het niet te lang, dan houd je de aandacht vast en heb je alle tijd om het in je eigen tempo voor te dragen.

Meld je aan

Doe je mee? Dat vinden we super! Meld je aan en stuur een e-mail naar mevrouw Y. van den Berg: y.van.den.berg@vught.nl. Bellen kan ook: 073 65 80 133. Bel mevrouw Van den Berg ook als je eerst meer weten over de herdenking of je voordracht. Ze vertelt het je graag.