‘Kamp Vught in tekeningen’

Publicatiedatum: 
16 nov 2018

Het boekje ‘Kamp Vught in tekeningen’ is te koop vanaf 16 november

Twee vrijwilligers van Nationaal Monument Kamp Vught hebben het boekje ‘Kamp Vught in tekeningen’ gemaakt. De opbrengst is bestemd voor de uitbreiding van Nationaal Monument Kamp Vught. Vrijwilliger Liesbeth Sidler maakte de tekeningen, geïnspireerd op de gebeurtenissen in Kamp Vught. Bert Oomen zorgde voor de korte verhalen bij de tekeningen. Tekeningen en tekst geven samen een compact beeld van de geschiedenis van het kamp.

Te koop

Het boekje is vanaf 16 november te koop in het museum en via de webwinkel van nmkampvught.nl voor 10 euro. Canon uit ’s-Hertogenbosch heeft als sponsor in natura de druk verzorgd. De gehele opbrengst komt ten goede aan de educatieve uitbouw. De opening van de nieuwbouw én de geheel vernieuwde vaste expositie is beoogd voor november 2019.

Burgemeester R.J. van de Mortel van de Gemeente Vught ontving op 16 november het eerste exemplaar van ‘Kamp Vught in tekeningen’ van Jeroen van den Eijnde, directeur Nationaal Monument Kamp Vught.

Foto: Directeur Jeroen van den Eijnde, burgemeester Roderick van de Mortel, vrijwilligers Liesbeth Sidler en Bert Oomen van Nationaal Monument Kamp Vught met het boekje ‘Kamp Vught in tekeningen’ (foto Jan van de Ven).