Kasteel Maurick biedt mogelijkheden

Publicatiedatum: 
27 jun 2019

In onze branche willen we mensen graag plezieren. Iedereen het naar hun zin maken. Dat zit in onze DNA. Gastheren en -vrouwen zorgen voor de gasten. Als werkgever zorgen wij voor onze medewerkers. Via de HR afdeling zijn wij in contact gekomen met Yvonne en John van Wegwijs+ van de gemeente Vught. Het is een fijne samenwerking. Werken met Wegwijs+ biedt flexibiliteit. 

Bij kasteel Maurick werken in totaal 63 medewerkers. We zijn een veelzijdig kasteel. We hebben een restaurant, een brasserie, vergaderfaciliteiten en het is mogelijk om bij ons te trouwen en te overnachten. Op het kasteel is er altijd wat te doen. Horeca, afwassen, huishouding, tafels indekken en allerlei klusjes zoals timmeren, lampen vervangen en gras maaien.

Gedrevenheid en wilskracht

We zoeken mensen die willen leren. Iemand met de juiste instelling en houding. We investeren graag in mensen en leren hen de vaardigheden. Taal is bij ons geen probleem. Met handen en voeten komen we altijd heel ver. We bekijken per persoon welke werkzaamheden het beste bij hem/haar past. De weg kan ooit wat langer zijn. Maar als de gedrevenheid en de wil er is, dan bieden wij de mogelijkheid.

Wegwijs+ biedt flexibiliteit

Als iemand via Wegwijs+ komt werken, dan heb je de ruimte om te bekijken of een persoon daadwerkelijk bij jouw bedrijf past. Bij de een is dat traject wat langer dan bij de ander. Bij goed functioneren, bieden we een contract aan. Bij twijfel, kan ik het langer aankijken. Als deze mogelijkheid er niet was, dan neem je misschien na een proefperiode afscheid van een goede kandidaat. Iemand die na 6 maanden wel een contract had gekregen. Bijvoorbeeld als er sprake is van een taal- en/of cultuurbarrière, dan is het fijn dat je deze flexibiliteit hebt. Blijkt na een jaar dat iemand toch niet functioneert, dan geven we dit aan bij Wegwijs+. Hij/zij wordt dan eventueel doorgeplaatst naar een andere werkgever.

We zijn een team en doen het samen

We vinden een goede sfeer en cultuur belangrijk. Waardering, zoeken naar verbinding en interactie zijn daarbij de sleutelwoorden. Iedereen is bij ons gelijk. We steken onze handen uit de mouwen, helpen daar waar nodig en leren van elkaar. Een keer per jaar organiseren we een tweedaagse uitstap voor alle medewerkers.

Investeren is lonend

Geef mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Met de juiste persoon, ben je als werkgever goed geholpen. Natuurlijk zijn er bij ons kandidaten geweest die geen match waren. Maar dit mag nooit een reden zijn om dan niemand meer aan te nemen. Werkt het niet, dan ben je niet verplicht om met iemand door te gaan. Investeren is lonend. Niet alleen voor de werknemer zelf die ervaring opdoet, maar ook voor ons als werkgever. Door kennis te maken met verschillende culturen, ga je relativeren. Het geeft een andere kijk op het leven.

Klaas van Leengoed: General manager en mede-eigenaar van Kasteel Maurick


MOHAMMED IS TROTS

Mohammed komt uit Libië. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen. In Libië was hij medisch laborant. Nu werkt hij als allround medewerker bij Kasteel Maurick. In 2014 kwam het hele gezin naar Nederland. Mohammed heeft het inburgeringstraject afgerond en is trots op zijn identiteitsbewijs.

‘Op 1 mei 2018 ben ik begonnen bij Kasteel Maurick via Kringkracht (samenwerkingspartner van Wegwijs+). Vanaf 1 januari 2019 ben ik in dienst bij Kasteel Maurick. Mijn werkzaamheden variëren van werken in de horeca, afwassen, meehelpen met de opbouw en afbouw van zalen tot aan het opruimen van de voorraad. Af en toe ben ik parkeerwacht.

Nederland is mijn land. Mijn gezin en ik hebben het hier goed naar onze zin. Ik werk dichtbij huis en heb leuke collega’s. Een van mijn hobby’s is tafeltennissen. De trainingen waren op woensdag- en vrijdagavond, maar omdat ik op deze avonden werk, ben ik met tafeltennissen gestopt. Maar niet getreurd. Op mijn werk sport (loop) ik al genoeg. Kilometers, elke dag.

Kasteel Maurick is een mooi gebouw. Ik ga mijn best doen om hier een vast contract te krijgen. Want dat is wat ik graag wil!’

Klaas van Leengoed over Mohammed

Mohammed is een trouwe, loyale en zorgzame medewerker. Hij houdt altijd zijn ogen en oren open, ondersteunt andere collega’s en geeft instructies aan ambulante afwashulpen. Mohammed ziet werk en steekt zijn handen uit de mouwen. Collega’s verkozen Mohammed een tijdje geleden tot ‘medewerker van de maand’. En terecht. Mohammed is altijd en overal bereid om iemand mee te helpen.