Keukenbazen Battle 2019

Publicatiedatum: 
9 jul 2019
Welk team mag zich op 9 oktober 2019 Keukenbazen 2019 noemen? En wie wordt SmaakBurgemeester van Nederland? Na de zomer gaat de Keukenbazen Battle 2019 écht van start. Maar heb jij samen met je vriendjes en vriendinnetjes al een hoofdgerecht bedacht? Dan kun je jouw team nu al voor-aanmelden via www.keukenbazen.nl.

Chefkoks in de jury

Keukenbazen is de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit 16 gemeenten in Noordoost Brabant. In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Voor de gemeente Vught is dat Bénédicte van De Serieuze Zaak. Zij kiest de winnaar in de gemeente Vught en coacht het team tijdens de Mega Live KookBattle op zaterdag 5 oktober.

Topjury tijdens de finale

De topjury die de gerechten tijdens de finale op woensdag 9 oktober beoordeelt, bestaat uit culinair communicatiedeskundige Anouschka Peterink, hoofdredacteur van Food Inspiration Maaike de Reuver en topkok Jin Hu, chef-eigenaar van The Green Rose in Arnhem. Ook de Keukenbazen-vloggers Charlotte en Isabelle zitten in de jury. Zij vertegenwoordigen de smaak van de jonge doelgroep van Keukenbazen.

Drie prijzen

Voor de teams zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve gerecht en de prijs voor de beste smaakcreatie. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.