Keukenbazen uit groep 7 en 8 gezocht

Publicatiedatum: 
29 aug 2017
Koken is leuk. Gezond koken met lokale producten is nog leuker en lekkerder. Daarom organiseert AgriFood Capital weer de leukste regionale kookwedstrijd: de Keukenbazen Battle 2017.

De ‘Battle’ is voor alle basisschool kinderen uit groep 7 en 8 van 18 gemeenten, waaronder Vught. Eén team uit Vught gaat naar de ‘Mega Live KookBattle’ op 7 oktober in Den Bosch. 

Hebt u thuis een Keukenbaas?

Kookt uw kind graag? Dan is dit een leuke manier om hem of haar lekker aan de slag te laten gaan met gezond eten, koken en lokale producten. Leerzaam en leuk. Het winnende team krijgt de titel Keukenbazen 2017! De burgemeester uit de winnende gemeente mag zich een jaar lang ‘SmaakBurgemeester van Nederland’ noemen. 

Hoe wordt je Keukenbaas?

 • Zit jij in schooljaar 2017 - 2018 in groep 7 of 8 op een school in Vught of cromvoirt? Doe dan mee met de Keukenbazen Battle en word Keukenbaas 2017. Vorm een team (2-4 personen) en maak samen een hoofdgerecht. Stuur het gerecht in en win super leuke prijzen! Wil je meedoen? Schrijf je dan nu in.

 • Bedenk een lekker en gezond hoofdgerecht en gebruik daarvoor zoveel mogelijk producten uit je eigen buurt

 • Kijk op de website waar je producten uit eigen buurt kunt krijgen. Een heleboel bedrijven bij jou uit de buurt doen mee met de wedstrijd

 • Maak samen het gerecht

 • Maak tijdens het koken foto’s van het gerecht. Deze foto's stuur je in met je inschrijving. Maar je kunt je foto’s ook delen op Instagram, Snapchat, via Musically, Facebook of YouTube.

 • Je kunt je aanmelden voor Keukenbazen tot en met 24 september 2017. Vergeet niet de beschrijving van jullie gerecht, de ingrediënten en foto’s mee te sturen!

 • En dan? Jullie gerecht wordt beoordeeld door een topkok. Op 2 oktober maken we de winnaars per gemeente bekend. Uiteindelijk zijn er dan nog 17 teams in de race (er doen 17 gemeenten mee). Deze teams worden uitgenodigd voor de Mega Live KookBattle in Den Bosch op 7 oktober. 

 • Mega Live KookBattle                                                                                                                                     
  Op zaterdag 7 oktober koken jullie samen met een topkok Niek van Lieverloo van kasteel Maurick jullie je hoofdgerecht. En dan... nog een paar dagen geduld!

 • Feestelijk diner
  TIjdens een feestelijk diner met gasten koken professionele koks jullie gerecht. Je mag het zelf lekker opeten :) Na het eten maakt de vakjury bekend welk team de Mega Live KookBattle heeft gewonnen en zich Keukenbazen 2017 mag noemen. De burgemeester van jullie gemeente wint samen met jullie want hij of zij is een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.