Kinderworkshops omgevingsvisie

25 augustus 2022
Algemeen
kaart met tijdmachine voor de kinderworkshops

Stap in een tijdmachine en kom 25 jaar verder uit. Verzin, teken, schilder, kleur, knip en plak het Vught, Helvoirt of Cromvoirt van de toekomst. Joúw toekomst.

Stel je voor: het is 2047. Fietsen we over fietspaden die vanzelf licht geven? Vliegen er drones door de supermarkt met boodschappen? Woon je in een huis met zonnepanelen of ga je voor een flat in een windmolen? Maak jij van de IJzeren Man een tof zwemparadijs of liever een fijne rustplaats voor vogels en andere dieren? Jij mag het zelf bedenken. Of beter: jij mag het laten zien.    

Maak je eigen dorp van de toekomst

Je krijgt alles wat je nodig hebt voor jouw dorp van de toekomst. En je kunt zelf natuurlijk ook van alles verzinnen en dat tekenen en kleuren. Geef je dus snel op voor zo’n leuke workshop. 

Leuk dat je meedoet!

•          Geef je op via saskiavanoversteeg@sasillustraties.nl. Of via www.sjorssportief.nl

•          De workshops zijn op 7, 14, 21 en 28 september van 15.00 tot 16.30 uur

•          Voor wie: kinderen van 7 tot en met 12 jaar

•          Kosten: € 2,50 per workshop (incl. materialen en wat te drinken en iets lekkers)

Meepraten over belangrijke zaken?

Doe dan mee met de kinderdenktank van Huis73. Hier kun je meepraten over belangrijke zaken. Je gaat op bezoek bij de gemeente en komt te weten hoe het werkt als er bijvoorbeeld een speeltuin moet komen. De tweede middag ga je zelf aan de slag met een vraagstuk over de toekomst van Vught. En wie weet wordt jullie idee ook echt uitgevoerd.

Meedoen aan de kinderdenktank

•          Geef je op via www.sjorsportief

•          De workshops zijn op 28 september en 5 oktober

•          Voor wie: kinderen van 8 t/m 12 jaar

•          Kosten € 2,50 voor beide workshops

 

Waarom deze workshops?

De gemeente neemt over een tijdje een besluit over de Omgevingsvisie. Deze gaat over de toekomstige inrichting van de ruimte en de leefomgeving. Ook van kinderen zien en horen we graag wat zij belangrijk en waardevol vinden voor de toekomst van Vught, Helvoirt en Cromvoirt. Voor hun toekomst.