Kom genieten en wandel mee

Publicatiedatum: 
3 sep 2018
Gemeente Vught en Wandelplatform Vught organiseren op zaterdag 15 september wandeltochten vanaf het Strandhuys De IJzeren Man, Boslaan 49. Komt u ook? Haal dan tussen 10.00 en 14.00 uur gratis de folder Rondje IJzeren Man op en loop deze prachtige route langs de recreatieplas. Koffie/thee/limonade staat vanaf 10.00 uur klaar.

Groepstochten met gids

Wandelt u liever niet alleen, sluit u dan aan bij een groep. Om 10.30 uur staan gidsen in het Strandhuys klaar om u langs de wandelknooppunten te begeleiden. Er zijn twee wandelroutes, de wandelroute (6 km) naar de Vughtse Heide met de roerige militaire historie of een wandeling via de Distelberg naar Cromvoirt (6 km).

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Acht nieuwe wandelkaarten

Het wandelknooppuntennetwerk in Noord-Brabant heeft acht nieuwe wandelkaarten uitgegeven met 10.000 kilometer aan routenetwerk. Niet eerder zijn wandelkaarten met een volledig provinciaal netwerk van deze omvang uitgebracht. Wandelen in Vught en omgeving vind je op de kaart Wandelroutenetwerk Brabant Noordoost. Op zaterdag 15 september is deze kaart verkrijgbaar voor € 5,95 bij Strandhuys De IJzeren Man. U kunt alleen contant betalen.

Maak je eigen route!

Vught is een aantrekkelijke gemeente met veel natuur, cultuurhistorie en horeca. In Vught kunt u heel gevarieerd wandelen. En met het wandelknooppuntennetwerk Brabant Noordoost wordt het u ook nog eens heel gemakkelijk gemaakt. Een netwerk van mooie bewegwijzerde wandelpaden, uitgestippeld over heel Brabant.

Ieder knooppunt van wandelpaden heeft een nummer. Door van het ene knooppunt naar het volgende te lopen, creëert u uw eigen wandelroute. Het netwerk houdt niet op bij de gemeentegrenzen. Het getal tussen de knooppunten geeft de afstand weer. Bijzonder is dat de nieuwe wandelkaarten ook ondergronden goed weergeven. Verharde paden, onverharde paden en ‘laarzenpaden’ (zoals natte bospaden) hebben elk een eigen aanduiding. De routekaarten heeft een schaal van 1: 40.000 en toont details tot op straatniveau.