Koningsdag

Vught viert Koningsdag traditioneel met een officieel deel en een grote vrijmarkt met veel terrassen en optredens.

 

Gemeentelijke herdenking

Traditioneel ontvangt burgemeester Van de Mortel op Koningsdag, vrijdag 27 april, alle gedecoreerden in het Raadhuis. Rond 11.00 uur nemen zij plaats op het bordes. Op het Leeuwensteinplein is er vanaf dat moment een aubade met medewerking van

  • Harmonie Kunst en Vriendschap
  • Jeroen Bosch Verkennersband
  • Zangvereniging Cantare

Om 11.15 uur geven de gilden hun vendelgroet (eer van trouw). Daarna houdt de burgemeester een toespraak;  vervolgens wordt gezamenlijk het Wilhelmus gezongen. Rond 12.00 uur is de afmars van  gilden en harmonie.

Tussen 12.00 en 12.10 uur komt de optocht van van kinderen op hun versierde fietsen langs het raadhuis. Daar vindt ook de prijsuitreiking plaats.

De aubade is rond 12.10 afgelopen.


Vrijmarkt

Om 11.00 uur start de Vughtse vrijmarkt in alle straten van het centrum. Ook zijn er allerlei optredens en leuke activiteiten voor kinderen. Als u een kraam wil huren voor de vrijmarkt, kunt u een e-mail sturen aan organisatie@vrijmarktvught.nl of kijken op de site www.vrijmarktvught.nl


Koningsdagvught.nl

Het hele programma met alle activiteiten, optredens en feestelijkheden vindt u ook op www.koningsdagvught.nl. Ook te volgen op twitter en facebook.