Maak uw buurt veiliger

01 november 2022
Algemeen
Veiligheid

Een vreemde collecte in de wijk? Verdachte figuren met een babbelsmoes in uw straat? Fietsendieven in de buurt? Natuurlijk wilt u het snel weten als er verdachte of onveilige situaties in uw omgeving zijn. En vanzelfsprekend willen de politie en gemeente u hier snel voor waarschuwen. Zo zorgen we samen voor nog meer veiligheid in uw wijk. Een goed middel om u van deze belangrijke informatie te voorzien, is de whatsappgroep in uw straat, buurt of wijk. U ziet direct wat er aan hand is en uw privacy is gegarandeerd. Hieronder leest u hoe het werkt. 

Bijna elke buurt, wijk of straat heeft er wel een: een whatsappgroep waar de meeste inwoners aan deelnemen. Ze worden gebruikt om elkaar te helpen, tips en wetenswaardigheidjes uit te wisselen, voor de buurtlotto en het straatfeest. Ook maken buurtbewoners elkaar in de appgroep wel attent op verdachte of onveilige situaties in de omgeving. Daar willen we u graag bij helpen. Hoe? Door informatie van de gemeente en politie met de beheerders van uw whatsappgroep te delen. Zo kan hij of zij die informatie in de app met u delen. 

Beheerders, meld u aan

We nodigen de beheerders van alle straat-, buurt- of wijk whatsappgroepen in Vught, Helvoirt en Cromvoirt uit om zich bij de gemeente aan te melden. Dan kunnen wij u direct en snel benaderen met informatie over eventuele verdachte of onveilige situaties in uw woonomgeving die bij politie en gemeente bekend is. Met die informatie op maat, zorgen we samen voor meer veiligheid in uw straat, wijk en buurt.

Zo meldt u zich aan

Bent u beheerder van een buurt(preventie) whatsappgroep in Vught, Helvoirt of Cromvoirt? Dan kunt u uw naam, adres, telefoonnummer én de aangesloten straat – of straten – via e-mail aan ons doorgeven. Het mailadres is: veiligheid@vught.nl. Wij zorgen dan dat u gerichte informatie krijgt om te delen met uw omgeving.  

Hoe meer, hoe veiliger

Hoe meer bewoners-whatsappgroepen bij ons bekend zijn, hoe meer straten, wijken en buurten we kunnen voorzien van belangrijke inlichtingen. Daarom nodigen we alle beheerders in Vught, Helvoirt en Cromvoirt uit zich aan te melden voor deze informatie.

Wilt u zich aansluiten bij een whatsappgroep in uw buurt?

Bent u nog niet aangesloten bij een lokale whatsappgroep en wilt u dat graag? Meld u dan ook; dan brengen wij u in contact met de beheerder in uw omgeving. Voorwaarde is natuurlijk wel dat die bij ons bekend is. 

Wat u zelf opmerkt

Merkt u zelf onveilige of verdachte situaties op in uw buurt die bij politie en gemeente (nog) niet bekend zijn? Bij spoed belt u dan het alarmnummer 112; voor een minder dringende melding belt u de politie via het nummer 0900-8844.

Privacy

Voor alle duidelijkheid wijzen we u erop dat we vanzelfsprekend geen toegang hebben en krijgen tot uw straat-, wijk of buurtapp. We voorzien in voorkomende gevallen uitsluitend de aangemelde beheerders van informatie die bij ons bekend is én die belangrijk is voor de bewoners in uw buurt. Het is dan aan de beheerder om die informatie met u te delen.

Hartelijk dank voor uw medewerking.