Maakt u kennis met onze medewerkers van de BOR

Publicatiedatum: 
6 mrt 2019
De afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR) zorgt ervoor dat Vught mooi, veilig en schoon is en blijft. Maar wie zijn nu de mannen en vrouwen achter deze afdeling. Deze week: Eric Timmermans.

Eric Timmermans, 49 jaar, werkt sinds 1 januari 2000 bij de gemeente Vught. ‘Hiervoor werkte ik negen jaar bij een Hoveniersbedrijf in Vught. In deze periode heb ik drie jaar het groen onderhouden in een Vughtse wijk. Toen er een vacature vrij kwam bij de gemeente Vught, heb ik gelijk gesolliciteerd.’

Groen in de wijk

Eric zorgt voor het onderhoud van het openbaar groen in Vught Zuid. Hij doet dit samen met drie collega’s. ‘We snoeien, schoffelen, verwijderen dode, zieke en beschadigde takken, ruimen bladeren op en leggen onder andere nieuwe plantsoenen aan. De werkzaamheden verschillen per seizoen. Als collega’s onze hulp nodig hebben, dan springen we bij. Ook helpen we bijvoorbeeld bij rioolwerkzaamheden.’ Naast het groenonderhoud, bestrijdt Eric de gladheid als lid van de strooiploeg en is hij verantwoordelijk voor het vlaggen bij speciale gelegenheden.

Ieder zijn vak

‘Ik vind het heerlijk om buiten te werken. De hele dag achter de computer zitten, dat is niets voor mij. Ieder zijn vak, toch?’ zegt hij lachend. ‘Ik ga graag met mensen om. Omwonenden komen vaak naar mij toe om iets te melden en die help ik als dat mogelijk is. Hoe graag ik ook buitenwerk, ik baal weleens van het vele zwerfaval en hondenpoep. Dat is de laatste jaren sterk toegenomen. Aan iedereen wil ik dan ook vragen, ruim uw rommel op. Maar nog beter, doe mee met de Nationale Opschoondag op zaterdag 23 maart!’

Behulpzaam en sportief

Eric is getrouwd en heeft drie dochters. Hij is behulpzaam en sportief. ‘Ik ga een keer in de week trainingszwemmen bij zwembad de Dommelbaarzen. Ik ben zelfs zo lang lid van deze vereniging, dat ik gehuldigd ben.’ Eric is hulpverlener en heeft twee sleuteladressen. Een sleuteladres houdt in dat je een sleutel hebt van iemand anders zijn of haar huis. Eric heeft er twee. “Als deze persoon hulp nodig heeft en alarm slaat, krijg ik een seintje. Ik ga dan naar deze persoon toe en kijk of er iets aan de hand is.’ Kunt u, net als Eric, reanimeren of bent u BHV-er registreert u zich dan als hulpverlener bij www.hartslagnu.nl.