Marcel de Rouw, operationeel expert wijkagent gemeente Vught

Publicatiedatum: 
1 apr 2021

Marcel de Rouw, operationeel expert wijkagent gemeente Vught

Operationeel expert wijkagent Marcel de Rouw werkt al 30 jaar in de gemeente waar hij geboren en getogen is. Marcel is nog steeds ontzettend enthousiast over het lokale politiewerk. Samen met Jacqueline Matse, Pim Vos, Kim van Lanen, Ton Schellekens en Hubert van Essen vormt hij het ‘team Vught’.

Marcel: ‘De meeste inwoners van Vught weten wie ik ben. Maar voor diegene die mij nog niet kennen, stel ik me graag nog een keer in het kort voor. Voordat ik in 2005 begon als wijkagent, werkte ik als jeugdagent. Nu zit ik in de teamleiding en ben ik verantwoordelijk voor de wijkzorg in Vught. In 2016 ben ik bevorderd tot inspecteur. Ook heb ik neventaken bij de politie zoals Operationeel Coördinator en Officier van Dienst. Ik ben als leidinggevende het aanspreekpunt en bij grotere incidenten stuur ik aan en draag ik zorg voor de coördinatie. Het werken in je eigen gemeente heeft vele voordelen. Je hebt lokale kennis en iedereen kent je. Dit alles helpt je om je werk goed te doen.

Samenwerken aan veiligheid

In de gemeente Vught hebben we een bevlogen wijkteam met wijkagenten en andere collega’s. Die volgen niet alleen allerlei meldingen op, maar zetten zich enthousiast in voor veel divers politiewerk. Daarnaast werken we samen met verschillende partners, zoals de gemeente en het Openbaar Ministerie, maar ook maar ook de zorginstellingen, onze wijk GGD-ers, Woonwijze, Welzijn Vught, het Maurick College en de Penitentiaire Inrichting. En niet te vergeten de bewoners. Zij spelen bij het samenwerken aan veiligheid een grote rol. Door contact met elkaar te hebben en door oplettendheid, weten inwoners precies wat er speelt in hun eigen wijk. Zij zijn onze oren en ogen.

Fijne gemeenschap

Vught is een fijne gemeenschap. Er is volop diversiteit in de wijken en aan instellingen en dat maakt het werk afwisselend en interessant. Als agent kun je iets betekenen voor je omgeving. Dat heeft me altijd erg aangesproken.’

Contact 

Bel bij verdachte situaties de politie. Dat kan tegenwoordig via het noodnummer 112. Of bel met M. als u anoniem een misdaad wil melden. Gaat het om andere, minder urgente dingen die met de veiligheid in de wijk te maken hebben, dan is de politie bereikbaar via het reguliere nummer 0900-8844 en via email: vught.meierij@politie.nl. Wilt u weten wie uw wijkagent is? Kijk dan op de website van politie.nl. Ook via social media zijn zij te volgen: Facebook en Instagram via Politie Vught – Team Meierij) en Twitter via Marcel de Rouw@WijkAg_Vught_MR.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Vught